Kuitua koteihin

Napapiirin Kuituverkot jatkaa vahvaa kasvuaan. Napapiirin Kuituverkkojen investoinnit valokuiturunkoverkkoihin ja liittymärakentaminen jatkuu vahvana. Runkoverkoissa kuluvana vuonna laajennutaan kymmenille uusille alueille. Suurimpana näistä on Koskenkylä ja siellä toteutustyöt on aloitettu jatkuen syyskesälle. Uusien liittymien toteutustahti kasvaa edellisvuosistakin usean sadan liittymän vuositasolle.

Sulan maan aikana tehtävät kaapelointityöt vaativat hyvää yhteistyötä tilaajan kanssa, ja tarkkaa resurssien suunnittelua, jotta lyhyt rakentamiskausi saadaan maksimaalisesti hyödynnettyä. Meillä on runsaasti maanrakennus- ja alituskalustoa käytössä alihankkijoiltamme, samoin toteutuskartoituksissa ja -suunnittelussa, sekä osin kuitutöissäkin käytämme alihankintaa. Itse keskitymme kuituteknisten töiden ohella projekti- ja työnohjaukseen, ja olemmekin vahvistaneet merkittävästi resurssiamme. Rakentaminen jatkuu kiivaana talven tuloon saakka, toteaa hankkeesta Ellapissa vastaava palvelupäällikkö Joni Hakola.

Yhteistyö kokeneen ja osaavan verkonrakentajan kanssa sujuu mutkattomasti ja rajapinnat ovat useampivuotisessa yhteistyössä Ellapin kanssa hioutuneet tehokkaiksi kiittelee Joonas Laurila, tietoverkkopäällikkö Napapiirin Kuituverkot Oy:stä.